2020

FARVETRENDS

2020

Farvetrends til dit hjem

Følger du altid de nyeste boligtrends, og har du ikke noget imod at svinge penslen derhjemme? Så læs videre her, hvor vi afslører hvilke modefarver, du kommer til at støde på i 2020.

Hvert år mødes Dyrups Colour Stylist med resten af PPG´s Global Colour Trend Team for at finde frem til hvilke farvetrends, der bliver store i det kommende år. Som med andre trends påvirkes 2020’s modefarver af de tendenser og strømninger, der er i verden omkring os.

Her på siden kan du se vores tre bud på farvetrends i boligen i 2020. Hvis du vil se endnu flere farver, kan du tage et kig i vores farvekort.

Modige og glade farver

 

I 2020 må der gerne være gang i farverne, og vi kommer til at se en ung energisk trend, hvor nogle af kodeordene er modig, glad, selvsikker og generøs. Den farverige boligtrend henvender sig til mennesker, som ikke bange for at mixe former, farver og stilarter. De glade modefarver i 2020 er inspireret af unge mennesker, der ser fremad, har et positivt syn på fremtiden og gerne vil fejre hverdagen.

En del af denne boligtrend, som vi kommer til at se i 2020, handler om upcyclede møbler, som males i nye farver og blandet med nyt design. Nogle af de gennemgående farver kommer til at være gul og lyserød – gerne matchet med stærk rød og kraftig blå.

Du kan også vælge at have den røde farve som bærende element – eventuelt i kombination med en af de andre boligtrends i 2020 – nemlig de bløde og støvede pasteller, hvilket skaber et kreativt og ungdommeligt udtryk.

Læs mere om boligtrends i vores inspirations- og trendbrochurer

Bløde og støvede pasteller

 

En anden stor boligtrend, som præger billedet i 2020, er bløde støvede pasteller, som blandes i et blødt univers med afrundende kanter. Der er tale om en minimalistisk trend, som er præget af mindfulness, bæredygtighed, femininitet og renhed. Farvepaletten indeholder mange feminine pasteller tilsat grønne og bordeaux nuancer.

De bløde og støvede modefarver kommer til at blive brugt sammen med bløde former, og vi kommer til at se dem i kombination med accessories med en metallisk overflade. Overfladestrukturen kan være både højglans og mat, bare følelsen af overfladen virker blød i sit udtryk.
Hvis du ønsker at skabe et eksklusivt udtryk, kan du tilsætte nogle dybe, mørke farver til de sarte pasteller – eventuelt fra den tredje boligtrend, som er et mørkt og maskulint univers.

Mørkt og maskulint univers

 

Den tredje og sidste boligtrend vi ser i 2020, er et mere mørkt og maskulint univers, som er inspirereret af det bedste fra både fortid og fremtid inden for både design og teknologi. Modefarverne i denne trend er bedst beskrevet af ord som: stabilitet, bæredygtighed, viden og ansvarlighed.

Farverne er i den mørkere ende af skalaen, sådan som vi har set det i boligmoden de sidste par år. Mørkegrønne og -blå farver er stadig meget vigtige i boligindretningen i 2020.

Designmæssigt ser vi en del mørkt træ inspireret af 50’ernes og 60’ernes møbeldesign kombineret med et moderne look. De orangerøde farver fra træet går igen i farveskalaen, hvor de mixes med de mørke farver. Gyldne overflader og detaljer er også vigtige, og de mørke modefarver leder tankerne hen på luksus og kvalitet.

Årets Farve 2020

Chinese Porcelain

De tre ovennævnte retninger inden for modefarver i 2020 har alle en fælles overlægger, som hedder Chinese Porcelain – en smuk og klar blå farve, der er udvalgt til at være Årets Farve i 2020. Chinese Porcelain er svær at komme udenom, når vi snakker boligtrends i 2020. Den passer smukt ind i alle tre trendretninger, og den få et nyt udtryk, alt efter hvilke farver den sættes sammen med.

Når den sættes sammen med de klare farver i den første farverige trend, får den en masse energi, mens den i trend nummer to skaber en smuk kontrast til pastelfarverne. I den sidste trend går den i smuk harmoni med de andre mørke farver. 
 

Læs mere om Årets Farve